Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Jernsmag og "beskidt" vand

Hvad er årsagen:

Årsagen skal findes i, at naturlige aflejringer i rørsystemet løsnes, og dermed skylles videre ud til enkelte forbrugere.

Er det sundhedsskadelig?

Nej - Der er taget vandprøver hos nogle af de berørte, og der er ikke sundhedsproblemer ved at bruge vandet. Vandprøverne har forhøjet jern- og mangan indhold, der stammer fra naturlige aflejringer i rørsystemet.

Vandprøver foretaget på vandværket er uændrede i forhold til tidligere.

Hvad gør vi?

I øjeblikket arbejder vi på at udskylle de dele af vort ledningsnet, hvor forbrugere oplever problemer.

Udskylningen kan så desværre også værre årsag til at nye aflejringer i rørsystemet løsnes og så føres videre til enkelte forbrugere.

Det skal bemærkes, at alle forbrugere på samme lednings strækning, ikke nødvendigvis oplever problemer.


Vi arbejder videre med udskylninger, og anbefaler at man skyller egen installation, ved at åbne for den eller de første vandhaner i huset. Allerbedst er det at åbne en udvendig vandhane, hvis en sådan findes. Filterne ved de enkelte vandhaner skal også renses med jævne mellemrum.


Hvornår er vandet igen rent?

Vi fortsætter med udskylninger til problemet er løst.

Nyheder / Info​

Generalforsamling 2021
27-04-2021
Generalforsamling 2021 afholdes torsdag d. 27. maj kl. 19.00 på Solhøj 2, Andst. Husk tilmelding senest mandag. d. 24. maj.
Læs mere...
Generalforsamling 17. september 2020
16-08-2020
Bestyrelsen vurderer, at vi nu kan afholde årets generalforsamling på betryggende vis og iht. udstukne regler i forbindelse med Covid-19.
Læs mere...
Generalforsamling 26. marts 2020 UDSAT
05-03-2020
På baggrund af Regeringens anbefalinger vedr. Civid-19 ser vi os desværre nødsaget til at udsætte generalforsamlingen. Ny dato vil blive udsendt som Nyhedsmail og annonceret i Andst Avisen. ________________ Andst Vandværk Amba afholder ordinær generalforsamling torsdag d. 26 . marts. Samtidig inviteres til fremvisning af den nye tankbygning med 2 nye rustfrie ståltanke, der skal sikre rent drikkevand i fremtiden. Tilmelding, senest d. 23. marts på tlf.: 20 64 93 88.
Læs mere...

​Andst Vandværk A.m.b.a. • Frederiksbervej 27 • mail@andst-vandvaerk.dk• CVR-nr.: 67669819